Jennifer Carroll: Varázspartik ​és lakomák a Harry Potter-filmekből


A fél világ éppen Hogwarts Legacy lázban ég, így hát soha jobb alkalom a mostaninál, hogy egy igazán fergeteges Potter partit csapjunk! A 21. század kiadó egyik friss kötete a Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből a legapróbb részletekig segítségünkre lesz ebben.

Első pillantásra ez a kötet receptgyűjteménynek tűnhet, és bár valóban találunk benne recepteket is, ez sokkal inkább egy kreatív kiadvány. Korábban ételekkel foglalkozó könyvek esetén sokszor írtam már azt, hogy "ez nem csak egy egyszerű szakácskönyv", ám ez itt hatványozottan igaz. Jennifer Carroll Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből című kötete sokkal-sokkal többet tud, mint hogy recepteket kínáljon a varázsvilágból, s ettől lesz igazán izgalmas és érdekes kötet.


Véleményem szerint gyerekek és felnőttek egyaránt szeretni fogják, hiszen tele van vicces, harapni- és alkotnivalókkal, amik nem csak egy összejövetelt tudnak feldobni, de már maga a készülődés is jó szórakozást fog nyújtani. Közel 200 oldal áll rendelkezésünkre abban, hogy mi legyünk a baráti körünk legmenőbb tagjai, s bámulatos, Harry Potter témájú partikat rendezhessünk. A kötet ehhez öt különböző témaötletet nyújt, szülinappal, halloweennel, karácsonnyal, esküvővel, vagy csak egy egyszerű filmmaratonnal kapcsolatban.

Ne gondoljuk, hogy mindössze felsorol pár apróságot, majd mutat egy-két receptet, meg szép képet és készen is vagyunk! Elképesztően alapos már az elejétől fogva, s felsorol mindent, aminek ismeretére szükségünk lehet egy fergeteges mulatság megszervezéséhez. A kötet elején az alapokkal indít, s megmutatja, mi mindenre kell odafigyelnünk a szervezést illetően a költségvetés pontos megtervezésétől, a meghívók kiküldésének időpontján át egészen addig, hogyan alakíts ki egyszerre felnőtt és gyerekbarát zónákat.


Mind az 5 nagy partitéma tartalmaz meghívót, menüt, programajánlót, dekorációs ötleteket és még búcsúajándékkot is, amivel megköszönhetjük, hogy barátaink nálunk töltötték idejüket. (Bevallom, én annyira tapasztalatlan vagyok partik terén, hogy eszembe sem jutott volna a szervezés mellé még ajándékkal is szolgálni a résztvevőknek. :D Upszi...) Ezek a tematikus részletek minden esetben kombinálhatóak egymással ízlés szerint, így lényegében végtelenszámú variációt hozhatunk létre annak függvényében, hogy mihez van igazán kedvünk. Nem muszáj nekünk a mandragóra muffint halloweenre készíteni, és a beosztási ceremóniás fagyikehely is alkalmas a szülinapon kívül bármilyen más eseményre.

A dekorációs ötletek is rendkívül sokszínűek, valamelyiket rendkívül egyszerű lesz elkészíteni, mások némi kézügyességet, vagy akár speciális eszközt is igényelhetnek. Ajánl például elektoromos vágógépet, ami sok esetben megkönnyíti a munkát, ha éppen nagyon sokat kellene elkészítenünk valamilyen dekorációból, és szép végeredményt szeretnénk, de nyilván ennek hiányában is megoldható, csak több idővel és munkával jár.

Receptek terén már egy kissé elgondolkodtam, hiszen akad majd itt házak szerinti pizzaötlet, amihez nagy rákészülés nem szükséges, de akadnak olyan ételek is, amikhez különleges, vagy akár drágább alkotóelemek szükségesek, mint a kaviár, vagy éppen a pillangóborsóvirág-tea (amiről soha életemben nem hallottam még :D).


Aki arra számít, hogy mindez kimerül majd az interneten fellelhető vajsör recept és Ferrero cikeszekben, az tévedni fog, mert sokkal kreatívabb, a Potter univerzumhoz kapcsolódó ételeket és dekorációkat fog majd találni. Persze akadnak belemagyarázósak, mint Luna reteksalátája, de azt gondolom, aki szereti ezt a világot, annak ezek inkább mosolyt fognak csalni az arcára. (Abban mondjuk már most biztos vagyok, hogy a Troll-taknyos valamit biztosan nem fogom elkészíteni, mert bár kép nincs mellékelve, a fantáziám elég élénk ahhoz, hogy undorodjak tőle... :D

Azt még mindenképp meg kell említenem, hogy nagyon sok hangulatos fotó kapott helyet a kötetben - bár szokás szerint nem jutott minden recept mellé képanyag -, és többször találkozhatunk kapcsolódó idézetekkel, filmes kulisszatitkokkal, érdekességekkel is a kötet során. Nagyon komplex kötet lett, én örömmel forgattam, az egyetelen szívfájdalmam vele kapcsolatban csupán az, hogy nem keménytáblás kivitelt kapott.


Összességében, aki szeretne kreatív partiötleteket kapni, vendégváró falatokat és dekorációt készíteni Harry Potter témában, annak ez a kötet kihagyhatatlan. Ha éppen nincs kézügyességünk, akkor is biztosan fogunk köztük olyasmit találni, amivel elboldogulunk, szóval amondó vagyok, hogy bulizásra fel!


Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, IDE kattintva megvásárolhatod a kötetet a kiadó webshopjában!
Kiadó: 21. század
Oldalszám: 192
Eredeti cím: Harry Potter: Feasts & Festivities

Megjelenés éve: 2022 (
ISBN: 9789635682782


Fülszöveg:

Hivatalos könyv – benne a varázslatos ceremóniák, kézműves foglalkozások és partysnackek, amelyeket a varázslók világából ismerünk.

Ennek a szórakoztató hivatalos kalauznak a birtokában tervezd meg a tökéletes Harry Potter-partit, feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal, partisnackekkel, és olyan időtöltésekkel, amelyek a filmekben szereplő ünnepségeket idézik fel.

A Harry Potter-filmek varázsvilága egyszerűen varázslatos eseményeket inspirál. A Varázspartik és lakomák tele van jobbnál-jobb fotókkal, a filmekkel kapcsolatos, kulisszák mögötti részletekkel, és egyszerű, pontokba szedett útmutatással szolgál, hogyan szervezzünk öt különféle Harry Potter-partit.

Születésnap, Halloween, a Karácsonyi bál által inspirált estély, otthonos mozimaraton és elbűvölő Harry Potter esküvői fogadás. Minden egyes rendezvényhez részletes leírás tartozik, ötletek, fotók mutatják be, hogyan díszítsük fel a szobákat, mi legyen a svédasztalon, milyen meghívót küldjünk, és hogyan tervezzük meg az időtöltést.

A Halál ereklyéi koszorú, házi készítésű Teszlek Süveg, színpompás Roxfort pizza és házi kviddics bajnokság. Az összes feladathoz és recepthez olyasmik kellenek, amik otthon megtalálhatók vagy könnyen beszerezhetők. Jó részük a filmek eredeti grafikáiból származó letölthető sablonokat tartalmaz. Kezdő házigazdáknak és tapasztalt partiszervezőknek egyaránt megfelel.

Kis, fesztelen összejövetelt és népes partit is szervezhetsz, ebben a könyvben megvan minden, amit a családtagjaid és barátaid semmiképp nem akarnak kihagyni.

ÖT TELJES PARTI: komplett leírás, dekoráció, feladatok, partisnackek – minden, ami az igazi varázslóeseményhez kell.

A HIVATALOS DESIGNBÓL SZÁRMAZÓ LETÖLTHETŐ SABLONOK: Roxfort meghívó, Reggeli Prófétába csomagolt, házi készítésű Pukkantós Bonbon.

ÜNNEPI ÉTKEK: előételek, főfogások, italok, desszertek, például Roxfort pizza, Trimágus Torta, a Baziliszkusz Legyőzése kolbásztekercs és a felséges Patrónus Bűbáj-torta – esküvőre tökéletes.

KÉPEK: a feladatokról, az ételekről, a terített asztalról színes fotók, amelyek segítenek sikeres partit csinálni.

HIVATALOS HARRY POTTER-KIADVÁNY: szórakoztató és eredeti.

Kevés olyan könyv, vagy éppen adaptáció rabolta el annyira bloggereink szívét, mint a Harry Potter sorozat. Rengeteg kisebb és nagyobb összejövetel, vagy esemény jelenik meg az egyes részekben, melyek teljes mértékben elvarázsoltak mindannyiunkat. Mi is szívesen részt vettünk volna azon a bizonyos karácsonyi bálon, vagy éppen egy egyszerű tipikus roxforti lakomán. A hivatalos útmutató segítségével, most akár az otthonunkba is varázsolhatjuk ezeket az eseményeket. Tarts velünk a turnén, fedezzük fel együtt a varázspartik és lakomák világát és ha neked kedvez a szerencse, meg is nyerheted a kötet egy példányát.
Bizonyára mindannyian ismeritek az aranycikeszt, vagyis a kviddics legkisebb és leggyorsabb labdáját. Ez a labda a játékosoktól teljesen függetlenül cikázik a pályán, ezért nagyon nehéz megpillantani és megkaparintani. A cikesz elkapása a fogó feladata. Ha ez sikerül, az 150 pontot eredményez a szerencsés fogó csapatának, és ezzel zárul le a mérkőzés. Ebben a játékban, most a fogónak kell segíteni és meg kell találnotok az aranycikeszt a bejegyzésekben. De nem lesz ennyire egyszerű dolgotok, mert néhány jelölés csupán a megtévesztést szolgálja. Ebben a játékban nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt rejlik pontos a cikesz.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveawayBLOGTURNÉ KLUB

02.22.   Csak olvass!
02.24.   Readinspo
02.26.   Hagyjatok! Olvasok!
02.28.   Deszy könyvajánlója
03.02.   Könyv és más
03.04.   Booktastic Boglinc
03.06.   Ambivalentina
03.08.   Dreamworld


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése