Max Brallier: Az ​utolsó srácok a Földön és a Rémálom Király (extra)


Max Brallier hősei rengeteg kalandot élnek át, s már harmadik alkalommal szegődhetünk melléjük, hogy felfedezzük szörnyes-zombis mindennapjaikat. Az utolsó srácok a Földön olyan gyerkőcök, akik szülők nélkül próbálják kialakítani saját világukat, megőrizve önmagukat, szórakoztatva minket, olvasókat. Egyszerre humoros, és tanulságos.

Max Brallier szörnyes-zombis gyerekkönyv sorozata szerintem zseniális, éppen ezért minden alkalmat igyekszem megragadni, hogy népszerűsíthessem. Ebben a bejegyzésben a harmadik kötetből válogattam ki nektek néhány vicces-kedves idézetet és képet, hogy meghozzam a kedveteket az olvasáshoz. Korábban a legelső részhez is készítettem egy rengeteg érdekességet felvonultató extra bejegyzést, szóval ha kíváncsi vagy, kattints át IDE is. :)


Én Jack Sullivan vagyok, a BARÁTOK VÉDELMEZŐJE, A BIRODALOM ŐRZŐJE és MESTERE, ALKOTÓJA ÉS MEGTARTÓJA MINDENNEK, AMI A VELEJÉIG MÓKÁS!
És mindenekelőtt Posztapokaliptikus Akcióhős!
És senki sem húzhat ujjat a Földdel az orrom előtt!

Az utolsó srácok a Földön és a Rémálom király
Rémkirály? Juj! Ez elég rosszul hangzik.
Miért nem lehet inkább _"Az utolsó srácok a Földön és a Nyugodt Örök Idők Gonosz Ellenségek Nélkül"_?

- SZÜKSÉGEM VAN VALAKIRE EBBEN A VILÁGBAN. ÉS AZ EMBEREK TŰNNEK AZ EGYETLEN INTELLIGENS FAJNAK EBBEN A DIMENZIÓBAN.
– Hé! – bukik ki belőlem. – Láttál te már golden retrievert? VÁG az eszük! A macskák… ehh, őket hagyjuk. De ne beszélj csúnyán a kutyusokról!




Tudod, néhány hete Quint és én elráncigáltuk Dirket a kedvenc képregényboltomba. Dirk igazából úgy volt vele, hogy: – PFF! EZ ITT MIND NYOMI CUCC, UTÁLOM A NYOMI CUCCOKAT, UTÁLOK ITT LENNI. Csak aztán meglátta Conan, a barbár kardjának életnagyságú másolatát: – JA, EZ A KÉPREGÉNYBOLT A LEGJOBB HELY, ELKÉPESZTŐEN SZERETEK ITT LENNI!

Bardle szellemidéző volt a régi világában/ dimenziójában. Szerintem ez „varázslót” jelent, de még sohasem láttam, hogy bármilyen durva varázslatot csinálna. Egyszer egy kézsuhintással kinyitott egy ketrecet, de az nem pont Dumbledore-szintű téma.

Bevágódik mögöttem az ajtó. Nyelek egyet félelmemben, és végignézek az üzleten. Az egyetlen létező másik kijárat elbarikádozva. Egy halom törmelék, akciófi gura és képregény áll az ajtó előtt. Kiszúrom közöttük néhány kedvencemet. Kázmér és Huba. Bone. Kemény cuccok, szó szerint: mármint súlyos, mázsás könyvek. A fene vigyen el, Jeff Smith, amiért ilyen terjedelmes, lenyűgöző mesét szőttél!




– MOST MÁR HALÁLOSAN SZERELMES VAGYOK A VIDÁMPARKOKBA! Saját ünnepnapot érdemel a fazon, aki feltalálta! Mármint ha valaha is visszaáll a világ a normális kerékvágásba, és tényleg lesznek megint ünnepek…
– A fazon, aki feltalálta a vidámparkot? – bök oldalba June. – Lehet, hogy lány volt. Egy nő.
– Igen, persze! Jaj – válaszolom. – Tök okos és helytálló meglátás. Szóval akármelyik nő, férfi , gyerek, pofa vagy akármi találta fel a vidámparkot, világszínvonalú hős.

Hogy miért szereti bárki is jobban a pikniket a rendes, normális benti ebédhez képest, nem fogom megérteni sohasem.

A „Rover-védelmi projekt” ötlete elég odavágósan hangzik. Szóval fel fogják tuningolni a szörnykutyámat? Mint egy videójátékban? Rover 2.0? Tetszik az ötlet!


[...] a „láva az utca” igazából a legjobb játék a világon. Nagyon egyszerű, és már biztos tudod is, mi a lényeg. Otthon úgy tudod játszani, hogy amikor valaki felkiált, hogy „LÁVA A PADLÓ!”, akkor nagyokat ugorva kell közlekedned, és tilos hozzáérni a padlóhoz. Olyan, hogy „Jaj, Béla (vagy akármi is legyen a haverod neve – de ha Béla, akkor még jobb), ugorj át a dohányzóasztalról a kanapéra, de ne érj hozzá a padlóhoz!” A játék mindig úgy végződik, hogy anya kedvenc vázája darabokra törik, és mindenki szobafogságot kap hétvégére.

– Idenézz, Szennyken! – ordítom. – Gyere, csapj le minket!
– Igen! – rikkantja Quint. – Várjuk a csapást! Még vágyunk is rá!

– De sohasem fogsz egyedül maradni – biztat June. Nyelek egyet. Érzem, hogy folyni kezd az orrom, és könnybe lábad a szemem. Még a szám is remeg, ami a legcikibb az egészben, mert azt mindig bőgés és bőgőtakony követi.
– Tényleg nem?
– Egyáltalán nem leszel egyedül! – folytatja June. – Ott lesznek neked a videójátékaid, az akciófi guráid, a kiköpött rágógumi gyűjteményed, a szerencsét hozó alsógatyáid, meg…
– MI?
– VICCELTEM! – vihog June, és a nyakamba veti magát. Quint és Dirk is csatlakozik, hogy egy nagy ölelésben találkozzunk. Egy hosszú, szoros ölelés után mindannyian visszasüppedünk a pattogatott kukorica nyoszolyánkba…



Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, IDE kattintva megvásárolhatod a kötetet a kiadó webshopjában!




Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 272
Eredeti cím: The Last Kids on Earth and the Nightmare King

Megjelenés éve: 2021 (eredeti: 2017)
ISBN: 9789634578031


Fülszöveg:

A zombiapokalipszis utáni élet eléggé bejön a 13 éves Jack Sullivannek: egy irtó menő lomberődben él a legjobb barátaival, hús-vér Mario Karttal száguldozik a városban, van egy csapatnyi szörnyhaverja, rendszeresen harcol zombikkal, és általában véve úgy kezeli az életet, mintha videójáték lenne! De aztán Jack barátai döbbenetes felfedezést tesznek: talán mégsem ők az utolsó srácok a Földön.

Ez remek hír mindenkinek… kivéve Jacket. Mert ha más embereket is találnak, a barátai nem maradnak sokáig vele! Jack egyetlen reménye, hogy megőrizze a dolgokat úgy, ahogy vannak, ha bebizonyítja: itt minden tökéletes, őrülten mókás az élet, és semmi más nem lehetne ennél jobb. Az egyetlen probléma: nehéz meggyőzni a barátait, hogy minden szuper, miközben egy szörnyűséges Rémálom Király üldözi őket, plusz egy ősi gonosz, aki nem nyugszik, ameddig el nem pusztítja a Földet.

Affene! Lehet, hogy a szörnyapokalipszis utáni élet bonyolultabb, mint Jack gondolta…

New York Times és USA Today bestsellersorozat, több millió eladott példánnyal!

KÜLDETÉS INDUL! Vágj bele az USAF olvasásába,
és szerezz brutál plecsniket!

És tudod, mit? Eljött a te időd!
Tedd kötelezővé a szüleidnek!
Figyeld meg, mit lépnek! ;)





Már harmadik alkalommal szegődhetünk Jack, a Posztapokaliptikus akcióhős és barátai mellé, hogy megtudjuk, hogyan élhet túl néhány kölyök egyedül egy szörnyektől és zombiktól hemzsegő városban. Humoros és tanulságos történet birtokába kerülhetünk, melyből kiderül, mennyit is ér a barátság.




Ha már Rémálomkirály, ezúttal olyan könyveket keresünk, melyek fülszövege szintén rémálmokat tartalmaznak. Minden állomáson találhattok egy rémálmos fülszövegrészletet (a fontosabb szereplők nevét kihagytuk, hogy egy kicsit kutatnotok is kelljen), nektek pedig annyi a dolgotok, hogy megírjátok nekünk a Rafflecopter megfelelő sorában, hogy az egyes fülszövegek melyik könyvekhez tartoznak (szerező+cím).

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

"Újabb próba, újabb rémálom vár rájuk. A Föld felperzselt vidék, melyen zombiszerű gyilkos lények kószálnak. A kormányok eltűntek, a világ anarchiába süllyedt. A remélt szabadság helyett a csapat még kegyetlenebb megpróbáltatásnak néz elébe…"

a Rafflecopter giveaway



BLOGTURNÉ KLUB

02.15.   Booktastic Boglinc
02.17.   Booktastic Boglinc (extra)
02.19.   Spirit Bliss
02.21.   Könyv és más
02.23.   Hagyjatok! Olvasok!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése