Max Brallier: Az ​utolsó srácok a Földön és a Rémálom Király


Max Brallier hősei rengeteg kalandot élnek át, s már harmadik alkalommal szegődhetünk melléjük, hogy felfedezzük szörnyes-zombis mindennapjaikat. Az utolsó srácok a Földön olyan gyerkőcök, akik szülők nélkül próbálják kialakítani saját világukat, megőrizve önmagukat, szórakoztatva minket, olvasókat. Egyszerre humoros, és tanulságos.

Az értékelésem spoilereket tartalmazhat az előző két részre vonatkozóan, így kérlek ezt vedd figyelembe olvasás előtt (ha kíváncsi vagy, az első részről készült spoilermentes bejegyzésemet IDE, a második részről készített írásomat pedig IDE kattinta olvashatod).

Míg az első kötet során - nem meglepő módon - világot építettünk, ismerkedtünk és barátokat szereztünk a kalandokhoz, addig a második részben már megtudhattuk azt is, miért is lett Wakefield csendes városkájából szörnyektől és zombiktól nyüzsgő pokol. Megérkezett az óriási és rémisztő szörnyek mellé az igazi főgonosz, és azt is elárulta, hogy bizony szeretné leigázni kedves kis bolygónkat, a Föld megmentése pedig hőseinkre marad.


Mindezek tekintetében a harmadik rész talán egy kicsit visszafogottabbnak tűnhet, mivel hőseink nagyjából egy dologra koncentrálnak, mégpedig arra, hogy úgy néz ki, vannak más túlélők is a bolygón, és mégsem ők az utolsó srácok a Földön. Minderre egy rádió megtalálásával jönnek rá, amiből időnként közlemény érkezik, hol találhatóak más túlélők, de az adást rendesen befogni és válaszolni nem igazán sikerül.

Szereplőink egy része mérhetetlen lelkesedést érez az eset iránt, hiszen esély van rá, hogy szeretett szüleiket végre viszont láthatják, Jack azonban pánikba esik, mivel, ha mindenki megleli újra a családját, ki marad neki? Hová tűnnek a boldog, együtt töltött idők, a rengeteg őrült játék, a kialakított rutin a barátokkal, a társas élet? Kedvenc posztapokaliptikus akcióhősünk őrlődik, és igyekszik minél érdekesebb programokat kitalálni, hogy bebizonyítsa, rajta kívül senkinek nincs szüksége másra, ők úgy jók együtt, ahogy vannak.

Én Jack Sullivan vagyok, a BARÁTOK VÉDELMEZŐJE, A BIRODALOM ŐRZŐJE és MESTERE, ALKOTÓJA ÉS MEGTARTÓJA MINDENNEK, AMI A VELEJÉIG MÓKÁZ!
És mindenekelőtt Posztapokaliptikus Akcióhős!
És senki sem húzhat ujjat a Földdel az orrom előtt!

Persze túl egyszerű volna, ha Jack barátunknak csak azon kellene aggódnia, hogy egyedül fog maradni, mint a kisujja, mert mellé egy újabb, az eddiginél sokkal nagyobb szárnyas fenevaddal is fel kell vennie a harcot, aki minden megjelenése során furcsa álomvilágba taszítja a fiút. Gőze sincs, hogy mi ez az egész, sem pedig arról, hogyan győzhetné le, az pedig Jacknek már eszébe sem jut a rengeteg történés közepette, hogy (az általam csak ősi Rezsőnek hívott) Ŗeżżőcħ ezúttal mit eszelt ki, hogy betolakodhasson a mi világunkba, s miért is hallgat a legutóbbi bukása óta?

Bár Az utolsó srácok a Földön sorozat szörnyes-zombis butuska agymenésnek tűnhet, de elképesztően sok tanulságot hordoz magában. Max Brallier azért hozta létre ezt az univerzumot, mert gyerekként vágyott volna valami hasonlóra, azonban nem talált. S persze tíz éves korunkban még bőven elvagyunk a vicces szörnygyilkolással, zombiterelgetéssel és egyéb, konzolos játékokat megszégyenítő ötletességgel és humorral megáldott kihívással, viszont rendkívül nagy pozitívuma, hogy nem csak az eszetlenségre ment rá, hanem igyekezett tartalmat is pakolni írásába.


Fontosnak tartom, hogy a gyerekeket olyan könyvekkel ismertessük meg, amiből tanulhatnak valamit, ami segíti a világképük alakítását, későbbi viszonyukat a dolgokhoz. Nem csak szépirodalmi művekkel lehet ezt elérni, hanem pontosan ilyen humoros írásokkal is, amik azonnal meg tudnak venni maguknak minden gyerkőcöt, s úgy szórakoztatja őket, hogy a fontos témákat sem mellőzi, de mégis az ő nyelvükön segít értelmezni azokat.

Bőven kinőttem már a célközönség korosztályából, mégis számomra is élvezetes olvasni, mert az összes szereplője szerethető, hétköznapi gyerek, valós problémákkal. Ebben a kötetben nagy szerepet kap a barátság, az összetartozás, a család, s hogy ki mire képes mindezekért. Szerintem még mindig egy remekül összerakott könyvsorozatról van szó, amit bátran ajánlok mindenkinek.


Összességében ezúttal sem okozott csalódás Max Brallier, s már tűkön ülve várom a folytatást, hiszen ismét olyan helyen vágtuk el a történetet, ami nagy izgalmakat sejtet. Nem ez volt a legviccesebb, vagy a legkedvencebb részem a sorozatban, de témáit tekintve ez fogott meg eddig a legjobban. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd hőseink további sorsa.


Nem hagyom, hogy tahó szörnyek ellopják a barátaimat!


Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, IDE kattintva megvásárolhatod a kötetet a kiadó webshopjában!




Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 272
Eredeti cím: The Last Kids on Earth and the Nightmare King

Megjelenés éve: 2021 (eredeti: 2017)
ISBN: 9789634578031


Fülszöveg:

A zombiapokalipszis utáni élet eléggé bejön a 13 éves Jack Sullivannek: egy irtó menő lomberődben él a legjobb barátaival, hús-vér Mario Karttal száguldozik a városban, van egy csapatnyi szörnyhaverja, rendszeresen harcol zombikkal, és általában véve úgy kezeli az életet, mintha videójáték lenne! De aztán Jack barátai döbbenetes felfedezést tesznek: talán mégsem ők az utolsó srácok a Földön.

Ez remek hír mindenkinek… kivéve Jacket. Mert ha más embereket is találnak, a barátai nem maradnak sokáig vele! Jack egyetlen reménye, hogy megőrizze a dolgokat úgy, ahogy vannak, ha bebizonyítja: itt minden tökéletes, őrülten mókás az élet, és semmi más nem lehetne ennél jobb. Az egyetlen probléma: nehéz meggyőzni a barátait, hogy minden szuper, miközben egy szörnyűséges Rémálom Király üldözi őket, plusz egy ősi gonosz, aki nem nyugszik, ameddig el nem pusztítja a Földet.

Affene! Lehet, hogy a szörnyapokalipszis utáni élet bonyolultabb, mint Jack gondolta…

New York Times és USA Today bestsellersorozat, több millió eladott példánnyal!

KÜLDETÉS INDUL! Vágj bele az USAF olvasásába,
és szerezz brutál plecsniket!

És tudod, mit? Eljött a te időd!
Tedd kötelezővé a szüleidnek!
Figyeld meg, mit lépnek! ;)





Már harmadik alkalommal szegődhetünk Jack, a Posztapokaliptikus akcióhős és barátai mellé, hogy megtudjuk, hogyan élhet túl néhány kölyök egyedül egy szörnyektől és zombiktól hemzsegő városban. Humoros és tanulságos történet birtokába kerülhetünk, melyből kiderül, mennyit is ér a barátság.




Ha már Rémálomkirály, ezúttal olyan könyveket keresünk, melyek fülszövege szintén rémálmokat tartalmaznak. Minden állomáson találhattok egy rémálmos fülszövegrészletet (a fontosabb szereplők nevét kihagytuk, hogy egy kicsit kutatnotok is kelljen), nektek pedig annyi a dolgotok, hogy megírjátok nekünk a Rafflecopter megfelelő sorában, hogy az egyes fülszövegek melyik könyvekhez tartoznak (szerező+cím).

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

"De xy-t az állatok választották ki. Senki sem gondolja, hogy ez jelentőséggel bír… de mi van, ha mégis? Ha az egyszerű nyári munka hamarosan bizarr, iszonyattal, halállal teli rémálommá válik, melynek a tétje sokkal nagyobb, mint azt bárki gondolta volna?"

a Rafflecopter giveaway



BLOGTURNÉ KLUB

02.15.   Booktastic Boglinc
02.17.   Booktastic Boglinc (extra)
02.19.   Spirit Bliss
02.21.   Könyv és más
02.23.   Hagyjatok! Olvasok!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése