Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön


Max Brallier története legelőször a belőle készített Netflix sorozat trailerével talált meg magának. Azonnal beleszerettem a vicces zombi mesébe, így nem is volt kérdés, hogy mindenképpen el szeretném olvasni Az utolsó srácok a Földönt (avagy a The Last Kids on Earth-t). Bár messze nem vagyok a célközönsége, mégis olyan kötetnek tartom, amit minden korosztály imádni fog.

Ugyan a bevezetőben már lelőttem a poént, de muszáj még egyszer kimondanom: IMÁDTAM! Ez az a fajta történet, amit a csemetével, öcsivel, bébiszittelt gyerkőcökkel közösen lehet olvasni, mégsem fogjuk felnőtt fejjel sem halálra unni. Sőt!
Izgalmas, vicces, s még egy kis hősiességet, bajtársiasságot is tanulhatunk belőle, nem beszélve a második esély megadásáról. Na de mindjárt értelmet verek ebbe a katyvaszba, hogy értsétek, miről is beszélek...

Ha van kedved, ITT bele is olvashatsz, mielőtt tovább mész!


Történetünk főhőse a 13 éves, magát Posztapokaliptikus Akcióhősként definiáló, árva Jack Sullivan, akit teniszlabdaként passzolgatnak a különböző nevelőszülők. Népszerűtlen, a ranglétra alján helyezkedik el, s csak egyetlen barátja akad az iskolában. Mindezek ellenére semmi nem tartja vissza attól, hogy menőnek gondolja magát és élvezze az életét. Még az sem, amikor beüt a zombi és szörny apokalipszis, és az egész élete a feje tetejére áll.

Én vagyok az a srác, aki egyszer megnyalta az Old Spice dezodort, mert menőbbnek gondolta a fogmosásnál.

42 nappal azelőtt, hogy becsatlakozunk Jack életébe, ismeretlen okból kifolyólag, óriási és félelmetes szörnyek, valamint zombik lepik el a várost, Wakefieldet, ahol él. "Jó fej" nevelőszülei mindent hátrahagyva - beleértve Jacket is - lelépnek, így a srác kénytelen egyedül túlélni a házuk mögötti lombházban. A környék fosztogatásával meglepően jól ellátja magát, s még arra is van ideje, hogy szórakozzon.

A fiú ugyanis elhatározta, hogy az élet jelenlegi folyamát egy videójátéknak fogja felfogni, küldetésekkel és kitüntetésekkel. Ez utóbbiakat ő találja ki saját magának, s például olyan játékokat takar, mint hogy szerezze meg 5 zombi kalapját, vagy kutasson át 50 házat, főküldetésként pedig mentse meg szívszerelmét, June del Torót, aki vélhetően csapdába esett az iskola területén, és csak arra vár, hogy főhősünk kiszabadítsa.




A mentőakciót azonban képtelen lesz egyedül véghezvinni, így muszáj megjavítania az összetört adóvevőjét, hogy kapcsolatba léphessen a legjobb barátjával Quinttel. Quint egyébként tudós és rendkívüli módon tudná értékelni a találkozást Jackel, akinek a kitüntetésgyűjtésen kívüli másik hobbija a fotózás. Korábban az iskolaújságnak alkotott, ahol June is dolgozott, most azonban időnként az életével játszik azért, hogy a különböző szörnytípusokról készíthessen fotókat.

-Nekem van a LEGJOBB kanszagom. Full extrás, csillagos ötös!
-Hadd találjam ki: Axe dezodor?
-Még jobb. Fenyő illatú légfrissítő. Minden reggel bedörzsölöm vele az egész mellkasomat. Jó cucc, karácsonyi hangulatba hoz.

Jack akciói között helyt kap többek között az iskola menő gyerekének megpuhítása, hogy csatlakozzon hozzájuk, továbbá egy szörny házikedvenc begyűjtése is. Bizony! Teljesen őrült alak, de a szerethető fajtából, s mellette aztán biztosan nem unatkozna senki!

Azt azonban nektek kell kiderítenetek, hogy sikerrel zárják-e a mentőakciót és kiszabadítják-e June-t, valamint azt is, hogy mi lesz néhány 13 éves kölyökkel az apokalipszis közepén, szörnyekkel körülvéve, szülők nélkül...


Be kell valljam, én talán jobban élveztem ezt a történetet, mint az a koromhoz illő lenne, hiszen kétszer is elolvastam, és a teljes sorozatot is megnéztem, mielőtt ez a poszt megszületett volna. Remek kikapcsolódást nyújtott, és Jack pont az a karakter, akit csak imádni lehet. Nem törődik a gyengeségeivel, a problémákkal, egész egyszerűen igyekszik humorral és magabiztossággal túlélni minden akadályt, amit a sors elé gördít.

Egy percig sem szomorkodik, és azt sem hagyja, hogy más szomorú legyen körülötte. Bár sok meleg helyzetbe keveredik felelőtlensége miatt, mégis mindig megússza az őrangyalának köszönhetően. Ráadásul nálam már ott végleg a szívembe lopta magát, amikor Rorvernek nevezte el a szörnykutyáját. Bár ezt nagy valószínűséggel senki nem tudja rólam, de kicsi gyerekként volt egy kutyusom, akit a kedvenc mesém után Rovernek kereszteltem el. Egyértelmű tehát, hogy közöttünk azonnal láthatatlan kötelék szövődött... :D



Úgy gondolom, ez az a történet, ami tényleg minden korosztálynak szórakoztató lehet, aki szereti a humort, a mesés elemeket, de nem riad vissza némi szörnyes csihi-puhitól sem. Akit pedig a zombik aggasztanának, el kell mondjam, Jack barátunknak és társainak elvei is vannak ám, s egyetlen exembert sem küldenek a másvilágra. A szörnyekkel kíméletlenül felveszik a harcot, de az emberszabásúakat csak eltakarítják az útból. Hát micsoda óriási szíve van már ennek a legénynek?

Reménykedem benne, hogy nem áll meg ennyiben ez a sorozat, és kideríthetem, mi lesz a folytatásban a gyerekekkel. Külföldön nagy népszerűségnek örvend, Amerikában öt rész látott eddig napvilágot, s 2020 áprilisában érkezik a hatodik is.




Összességében nagyjából 8 éves kortól 99-ig bárki élvezné, aki szeret nevetni. Bár főképp fiús történetről beszélünk, azért a lányok is találhatnak benne egy szuper, bátor női karaktert, így nekik sem érdemes kihagyni! Jó szívvel ajánlom nektek olvasásra, de ha ennyivel nem sikerült benneteket mégsem meggyőznöm, akkor azt mondanám, adjatok esélyt a Netflixes sorozatnak, s utána biztosan akarni fogjátok a könyvet is! ;)


Az élet megpróbál kiütni, szóval igyekezz kitérni előle, és mozgásban maradni.


Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, IDE kattintva megvásárolhatod a kötetet a kiadó webshopjában!




Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 240
Eredeti cím: The Last Kids on Earth

Megjelenés éve: 2019 (Eredeti: 2015)
ISBN: 9789634577522


Fülszöveg:

Figyelem! ​Megérkezett. Ő lehetne Greg Heffley legdurvább spanja!

Negyvenkét nappal ezelőtt még átlagos srác voltam, és éltem az eseménytelen életemet. De most TOTÁLIS SZÖRNYES-ZOMBIS KÁOSZ van, és napi rendszerességgel küzdök meg bestiákkal. Őrület, mi? De pontosan tudom, hogyan kell átvészelni a világvégét.

Íme, Jack Sullivan:

későn érő, alulfejlett 13 évesként jellemzi önmagát, aki eddig úgy élte túl a zombiapokalipszist, hogy elrejtőzött a lombházában.

Ám az élete egyetlen éjszaka alatt valóságos videójátékká változott, miután kitalálta magának a saját LEGDURVÁBB APOKALIPTIKUS KÜLDETÉSEKET. Például megtalálni Quint Bakert, a legjobb barátját, aki feltaláló; megtalálni és megmenteni June del Torót, aki titokban a szíve hölgye; legyőzni Blargot, a legnagyobb, legvérszomjasabb szörnyet a városban;

és igen! – zombiölő, szörnygyilkos menő csávóvá válni!

Az Egy ropi naplójának rajongói megveszekedetten fogják imádni, hogy elkísérheti Jacket a posztapokaliptikus akcióhőssé válás útján. A történetet minden oldalon Douglas Holgate totál vicces és borzongató illusztrációi keltik életre. Az utolsó srácok a Földön még a legvonakodóbb olvasókat is magával ragadja. Tökéletes kaland. Egy szóval USAF!

Küldetés indul! Vágj bele az USAF olvasásába és szerezz brutál plecsniket!







A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hozzánk is megérkezett a zseniális, a hősies, a szórakoztató, egyszóval a páratlan Jack Sullivan története. Az apokalipszis beköszöntével egy maroknyi gyerekcsoport igyekszik együttes erővel túlélni a megpróbáltatásokat, mindezt vicces és szórakoztató formában. Nagyságát emeli, hogy még a Netflix is sorozatot készített belőle! Tartsatok velünk, hiszen most 3 szerencsés is nyerhet egy példányt a kötetből!





Jack Sullivan egy ízig vérig hős főszereplő, s még “filmszerepet” is kapott. Játékunkban ezúttal hozzá hasonló, hősies férfi/fiú karaktereket keresünk, akik szintén szerepeltek filmben is. Minden állomáson megtalálhatjátok egy ilyen fiú képét, a feladatotok pedig csak annyi, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok ezeknek a fiúknak a nevét. Figyelem, a szereplők neveit keressük, és nem a színészekét!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway



02.11.   Booktastic Boglinc
02.13.   Deszy könyvajánlója
02.15.   Könyv és más
02.17.   Spirit Bliss
02.19.   Sorok között
02.21.   Hagyjatok! Olvasok!
02.23.   Könyvvilág
02.25.   Booktastic Boglinc (extra)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése