Halloween blogturné 2022


Mondjon bárki bármit, a Halloween az egyik legkedvesebb ünnepem, mert ilyenkor a hétköznapi őrültségem teljesen normálissá válik. :D Képtelen voltam hát kihagyni az idei Blogturné Klub partyt, amivel egy kicsit többet tudhattok meg rólam és a többiekről, de rengeteg programmal, ötlettel, és nyereménnyel is készültünk nektek. :)

Tavaly már tartottam egy rögtönzött könyvajánlót, idén viszont ezt szeretnénk összekötni egy Booktaggel, így most meghatározott témákhoz szeretnék nektek egy-két cidrizős, vagy éppen az ünnephez illő kötetet ajánlani, és néhány vicces kérdésre is válaszolni. Az utolsó kérdést mindannyiunk esetében egy bloggertársunk fogalmazta meg a másik számára, így ez mindenkinél eltérő lesz majd. :)
Mindezek mellé pedig összeállítottam egy Halloween playlistet, hogy legyen mit hallgatni is közben, szóval azt javaslom, tekerj egy kicsit lejjebb, indítsd el, majd ezek után vágj bele a booktagre adott válaszaimba! Jó szórakozást!



1) Witching hour - Egy könyv, amelyben szellemek járnak:

Egy fiatal ügyvéd egy Isten háta mögötti lápvidékre kényszerül, hogy rendezzen egy hagyatéki ügyet. Munka közben sok-sok titokra bukkan az ijesztő kastély falai között, ám az izgalmak ott kezdődnek csak igazán, amikor főszereplőnk az elhunyt temetésén egy fekete ruhás nővel találkozik, akiről kiderül, már régen halott... Bár a mai világban már minden nap nagyon erős ingerek érnek bennünket, s ezáltal egy egyszerű kísértethistória már nem üt akkorát, mint sok-sok évvel ezelőtt, mégis érdemes esélyt adni ennek a rövidke kötetnek. Nem azt mondanám, hogy kifejezetten félelmetes, inkább szívszorító, mégis izgalmas.


Különös, hogy milyen elfojthatatlan hajtóerő lehet a puszta kíváncsiság.



2) Töklámpás - egy rémisztő könyv, ami miatt este féltél lekapcsolni a lámpát:

Talán sokaknak majd meglepő lesz, hogy éppen a Harry Potter sorozat egyik kötetét választom ehhez a ponthoz, hiszen csak egy ifjúsági regény, de az az igazság, hogy amikor kistiniként olvastam, én bizony eléggé féltem az inferusoktól. Amikor hozzám került a könyv, leginkább az iskolai szünetekben olvastam (amiért többen nevettek is rajtam, hogy a béna varázslós történetet forgatom), viszont egyik este már nem bírtam magammal, és a kötet jókora részét egy ültő helyemben olvastam el. Éjjel kettőkor már úgy éreztem, pihenni kéne, de képtelen voltam annál a bizonyos résznél abbahagyni, és lekapcsolni a lámpát, így inkább kiolvastam az egészet. :D

Most pedig, Harry, lépjünk ki az éjbe, s kövessük léha csábítónk, a kaland hívó szavát!



3) Zombiapokalipszis - Egy kellően vastag könyved, amivel akár egy (vagy több) zombival is végezni tudnál:

Ide bizony gondolkodás nélkül Mark Lawrence féltégláját választottam a maga 1300 oldalával. Igaz, hogy ez tulajdonképpen egy trilógia egy kötetben kiadva, de ennél vastagabb szerintem nem áll a polcomon - szótárakat leszámítva -, ráadásul a keménykötés biztosan hosszabb távon bírná a zombicsépelést... :D No meg azt se feledjük, hogy főhősünktől a kardforgatást is eltanulhatjuk, így végső soron, ha mégiscsak beadná a könyv a kulcsot, még mindig lehetne egy B tervünk, amivel legyőzhetjük a mocsok zombikákat. (Most, hogy így szemem elé került ez a kötet, ideje lenne folytatnom, mert csak az első részt olvastam eddig. :D)

Azt mondják , az élet jó tanítómester, csak sajnos minden tanítványát megöli.



4) Bosszúállók - Nevezz meg öt könyves karaktert, akikkel cukorkagyűjtésre vagy rémisztgetésre indulnál Halloween estéjén!

Fontos a jó humor, így az első választásaim Fred és George Weasley lennének. Velük tuti, hogy a legjobb szórakozás lenne ez az este, és ők 100%, hogy őrült csínyeket tudnának kitalálni azok ellen, akik mégsem akarnának minket édességgel ellátni. A harmadik Fenestra lenne a Nevermoor sorozatból, mert egy gigantikus méretű macskarizmával senki nem ellenkezne, ha pedig elfáradunk, mindannyiunkat elbírna a hátán. Negyedik és ötödikként pedig szerintem Newt Scamander és a Furkász is velem tartana, utóbbi leginkább azért, hogy begyűjtse az összes csokit és értéket, amit később elvehetek tőle, Newt meg azért, hogy legyen, aki begyűjti a Furkászt. :D

Nekem az a felfogásom, hogy aki aggódik, az kétszer szenved.



5) Adsz vagy Kapsz - Milyen halloween-i jelmezben várnád a cukorka kéregetőket?

Az igazság az, hogy ezer meg egyféle jelmezötlet ugrott be erre a kérdésre, ám nem tudom, melyikkel is lennék a legelégedettebb. Lennék szívesen Szellemirtó, vagy akár Beetlejuice, de az sem állna távol tőlem, hogy valami félelmetes boszorkánynak öltözzek. Ellenben azt hiszem, a házdekorálás elvinné minden időmet, így aztán az utolsó pillanatban, megfáradva a nagy művem elkészítésében, nem maradna már sem időm, sem energiám arra, hogy valami lélegzetelállító maskarát öltsek, így nem lenne más választásom, mint a klasszikus fehér lepedős szellem, valami olyan változatban, mint a mellékelt ábrán. :D


A szellemek egykor emberek voltak, és az emberek között mindenféle akad: jó, rossz, meg ami a kettő között van. Való igaz, hogy páran azért vannak itt, hogy ránk ijesszenek, de azt hiszem, a többi csak figyel, de azt kívánja, bár tudna segíteni.



6) Szellemház - Milyen rémisztő dekorációval látnád el a lakásod/házad környékét?

Azt hiszem, nálam ez amolyan "életem fő műve" szintű alkotás lenne, ugyanis képtelen lennék csak egy kis ajtódísznél, meg pár faragott töknél megállni. Álmaim kidekorált házához rengeteg töklámpás mutatná az utat, az előkertet rémesebbnél rémesebb kreatúrákkal, szellemekkel, zombikkal, meg nem értett szörnyetegekkel pakolnám tele. Ugyanakkor nem mellőzném az ipari mennyiségű pókhálót és Aragog kistestvéreit, denevéreket, csontvázakat és égősorokat sem. Ha létezik "őrült macskás néni", akkor én bizony a "kerge halloween dekoros néni" lennék. Bajban csak azzal lennék, hogy minden évben valami újat találjak ki. :D

A Kísértetház fekete falként magasodott előtte, mint valami tiltó kőtábla: Ne legyél itt sötétedés után.



7) Mi volt az első dolog, ami nagyon megijesztett?

A legelső, amire emlékszem - nem meglepő módon -, egészen kicsi koromból származik. Láttam egy filmet a tévében, az egyik jelenetben pedig két gonosz, varázslószerű fazont, akik egy leszíjazott harmadik fülébe tesznek egy zöld pondrószerűséget, amitől egy ideig rángatózik majd elájul. Ezután ráadtak egy bőrmaszkot, s később, amikor magához tért, világító zöld szeme lett, és dühöngő őrültként üldözte a főhőst. Rettentő sokáig féltem attól, hogy az én fülembe is belekerül valami, míg alszom, így aztán évekig a fülemre húzott takaróval aludtam el, még a legforróbb nyári napokon is. :D


Aki szörnyetegekkel harcol, ügyeljen, nehogy közben szörnyeteggé váljék.







A halloween a tökéletes emlékeztető arra,
hogy a varázslat bennünk él.






Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján!
Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és vidd haza fantasztikus nyereményeink egyikét!




Mostani játékunk során rémisztően jó filmeket keresünk. Minden állomáson találtok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a mese vagy film címét és a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Bloggereink csak magyarországi címre postáznak.)


a Rafflecopter giveaway



BLOGTURNÉ KLUB

Booktastic Boglinc - Halloween Playlist
Dreamworld - Gyors sütik
Olvasónapló - Halloween podcastek
Pandalány olvas
Zakkan olvas
Fanni’s Library - Boszorkányos könyvajánló
Spirit Bliss Sárga könyves út - Fanartok
Függővég - Ijesztő filmajánló
Szaffi polca - Hidegrázós írók
Csak olvass! - Könyvjelzők
Utószó - (Nem)ijesztő filmajánló
Kelly & Lupi olvas
Könyvvilág - Nem annyira borzongató könyvajánló
Könyv és más - Társasjáték ajánló
Hagyjatok! Olvasok! - Borzongató könyvek


2 megjegyzés:

  1. Hangulatos bejegyzés lett! A fekete ruhás nőhöz meghoztad a kedvem, a filmet láttam már korábban :) A This is Halloween zenéje meg hetek óta megy a fejemben :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Nagyon örülök, hogy kedvet kaptál! :)
      Nekem is, azért is kezdődik azzal... :D Aztán a lista végére kicsit bedurvult a hangulatom, amikor összeállítottam. XD

      Törlés