Az utóbbi időben nagyon szeretek másokkal együtt olvasni, motiválni egymást, kibeszélni az élményeket, elméleteket. Linn Skåber monológ sorozatának első kötetét, A szívem egy bezárt bódét idén februárban olvastam két bloggertársammal együtt, s már akkor eldöntöttük, hogy együtt fogunk végigmenni mind a három köteten. A felnőttmonológok mindnyájunknak mást adott, mint a kamaszkoriak...

Robert Repino regényére egy kedves könyvmoly barátom hívta fel a figyelmemet még a megjelenése előtt. Egy rövid leírás elég volt ahhoz, hogy akarjam ezt a könyvet, mert kellőképpen elborultnak találtam, és éheztem már egy jó posztapokaliptikus történetre. A 2023-as Könyvfesztivál egyik biztos beszerzése volt, és valami egészen elképesztő részese lehettem általa.

Kezdetben nem éreztem a bizsergést Judy I. Lin kötetei iránt, aztán egy ponton beadtam a derakam, mert legyőzött a kíváncsiság. Hosszú ideig tologattam a Méreggel átitatott varázslatot, ami aztán rendkívül gyorsan ragadott magával.

Ázsiai irodalommal és macskákkal általában gyorsan meg lehet fogni a figyelmem, pedig nem is vagyok kifejezetten macskarajongó. Amikor pedig pont a születésnapomon jelentetnek meg egy ilyen paraméterekkel rendelkező könyvet, tudom, hogy mindenképpen dolgunk van egymással!