Adventi blogturné 2022


Idén sem telhet el úgy az év utolsó hónapja, hogy Blogturné Klubos társaimmal ne készültünk volna egy 24 állomásos, karácsonyig tartó bejegyzéssorozattal. Mint mindig, ezúttal is rengeteg érdekességet, ötletet, kedvességet válogattunk össze, és persze a nyereményeső sem marad el! Tarts velünk!

Tavaly azzal kedveskedtünk olvasóinknak, hogy különböző szerzőket kértünk fel, küldjenek karácsonyi üzenetet, idén viszont - a Halloweeni turnéhoz hasonlóan - egy karácsonyi booktaggel és személyes apróságokkal készültünk. Ismét egy playlistet dobtam össze, melyen 24 dal található, így ha ahhoz van kedved, akár advent minden egyes napján más-más zeneszámot hallgathatsz meg egészen karácsonyig, de ha úgy esik jól, minden nap végigpörgetheted az összeset! :D Remélem neked is hasonlóan jó és ünnepi kedved lesz tőle, mint nekem!

Kérlek, tekerj egy kicsit lejjebb a bejegyzésben, indítsd el a lejátszási listát, majd térj vissza, és lesd meg, miket válaszoltam booktagünk kérdéseire! ;)




1) Mikulás - Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet?

Számomra ez a legnehezebb kérdés ebben a booktagben, ugyanis nem szoktam kifejezetten karácsonyi témájú könyveket olvasni. Nem volt hát könnyű kedvencet választani, de egy jó Agatha Christie szerintem minden évszakban remek döntés. :) Az Adventi krimiket két évvel ezelőtt olvastam, stílusosan pont az adventi időszak során, és remek döntésnek bizonyult. Kifejezetten élveztem, hogy minden fontosabb nyomozót megismerhettünk a novellák során, és azt is, hogy nem a szirupos, szikrázóan csillogó karácsony fogadott a lapokon. Azoknak is jó választás lehet, akik kevésbé szeretik a karácsonyt.
Itt bővebben is írtam róla.

Minden képmutatás nélkül beismerem, hogy nagy ember vagyok. Szokatlan mértékben jellemző rám a rend, a módszer, a pszichológia. Egyszóval: Hercule Poirot vagyok!



2) Grincs - A kedvenc morally grey karaktered.

Ki más, mint Kaz Brekker? Szerintem ő maximálisan megfelel ezen kategória leírásának. Nem tudod sem tisztán jónak, sem tisztán rossznak elkönyvelni, hiszen egy rengeteg sebbel és sérüléssel teli karakter (fizikálisan és mentálisan is), aki benne van az alvilág minden mocskában, ráadásul kifejezetten kegyetlen is tud lenni, ha az érdekei úgy kívánják. Mégis mindezek ellenére megláthatjuk a mélyen benne lakozó jót, hogy mennyire hűséges az övéihez, s hogy értük bármire képes. Ráadásul a szíve tele van érzésekkel, szerelemmel egy bizonyos lány iránt... Nem lehet nem szeretni!
Itt bővebben is írtam róla.


Érzelmeket táplálni Kaz Brekker iránt a legszörnyűbb ostobaságnak számított.



3) Hógolyócsata - Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén?

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy bármilyen booktagről is legyen szó, én nem vagyok képes belecsempészni legkedvencebb sorozatom, a Harry Potter szereplőit. Ez ebben az esetben sem képez kivételt, s ha már hógolyócsatáról van szó, ki más jöhetne szóba, mint Fred és George, akik biztosan a legjobb stratégiát dolgoznák ki, hogy mi nyerjük meg az ádáz küzdelmet. Melléjük harmadikként szerintem Harryt választanám, hiszen ha abból indulok ki, amit a kviddics pályán leművel, s hogy az évszázad fogója, akkor joggal feltételezhetem, hogy talán nem csak elkapni, de dobni is jól tud. :D


– A tieden nincs betű – álmélkodott George. – Anya biztos feltételezi rólad, hogy meg tudod jegyezni a nevedet. Pedig minket sem ejtettek a fejünk lágyára – tudjuk, hogy mi vagyunk Gred és Forge.



4) Fagyöngy - A kedvenc könyves párosod:

A 2022-es évem kétségtelenül Heartstopper lázban telik, hiszen nem csak a Netflix sorozatváltozatát daráltam be, de angolul és magyarul is mind a 4 részt (plusz a Webtoons-on létező, még kiadatlan fejezeteket is mind elolvastam)... Nem volt hát nehéz válaszolnom erre a kérdésre, ugyanis kétségtelenül Nick és Charlie párosa az, ami a legkedvesebb számomra jelenleg. A fiúk dinamikája, a levegőben vibráló érzések olyannyira magukkal ragadtak, hogy nem tudok rájuk unni. Kedves, szeretettel teli, és csöpögősen aranyos az egész, így bátran ajánlom mindenkinek, aki nem ódzkodik az azonos neműek szerelmétől. Garantált imádat!
Itt bővebben is írtam róla.

– Te totál belezúgtál!
– MI VAN?! N… Nem is… zúgok bele minden srácba, aki kedves velem.



5) Szaloncukor - Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered?

Az az igazság, hogy nagyon, de tényleg nagyon szeretek sütni. Nem mondom, hogy jól is sütök, mert azért cukrászi magasságokba nem érek fel, de én már beérem azzal, ha ronda ugyan, de finom. :D Abban viszont már nem vagyok biztos, hogy meghívott vendégemet is hidegen hagyná az étel külleme, ugyanakkor tudom, hogy lenne mivel a kedvében járnom. Azt hiszem, Sherlock Holmeshoz dukálna egy csésze jó kávé, valamint, ha abból indulok ki, hogy előszeretettel fogyaszt egyéb serkentőket is, akkor némi "vicces" azaz hasissal megtoldott sütemény biztosan nyerő lenne nála, de végső esetben talán a mákos bejglimmel is beéri... :D

– Nem mindennapi ügyről van szó.
– Hozzám nem is szoktak olyanokkal fordulni. Én már afféle legfelsőbb fellebbviteli fórum vagyok.



6) Levél - Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékba?

A könyvmoly az a ritka faj, akinek születésétől fogva van egy soha véget nem érő kívánságlistája... Nincs ez másképp velem sem, s amikor naiv pillanataim egyikében, már éppen azt hiszem, jelenleg nem szeretnék új könyveket, akkor biztosan érkezik egy raklapnyi újdonság, amikért olthatat vágyat kezdek érezni, s mindenképp a polcomon akarom tudni őket. Most épp a listám első helyén a J. K. Rowling és Jim Kay együttműködésében született Harry Potter és a Főnix rendje illusztrált változata áll, ezt azonban sok-sok más szorosan követi. Azt hiszem, egyelőre beérném néhány új Agatha Christie regénnyel, a Karácsonyi krimikkel, és a Halloween és halállal. :)

– Szóval a legjobb jegy a K, azaz a „kiváló” – csicseregte. – Utána jön az E…
– Nem, a V jön utána – javította ki George. – „Várakozáson felüli”. Szerintem nekünk Freddel mindenből V-t kellett volna kapnunk, hiszen már azzal felülmúltuk a várakozásokat, hogy beültünk vizsgázni.



7) Mézeskalácsház - Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál?

Rendkívül nehéz a választás, hogy a Harry Potter vagy A Gyűrűk Ura világában akarnék élni a legjobban. Ha végül Harry Potter mellett döntenék, akkor egyértelműen a pontosan akárhol lenne a válaszom, ugyanis abban a világban nagyjából bárhol - az Azkaban kivételével - ellennék. Ha a Gyűrűk Ura világa lenne a befutó, akkor viszont biztosan tudom, hogy a Megyében élném le boldog hobbitéletem. :) Viszont a legvalószínűbb az lenne, hogy időnként átköltöznék egyik fandomból a másikba, majd vissza, ha éppen úgy érzem, már eleget tartózkodtam egy helyen. A változatosság úgyis gyönyörködtet. :D


Indul a küszöbről az Út: | ha nem vigyázok, elszelel;
felkötöm én is a sarút, | gyerünk utána, menni kell.



Nincs karácsony Kevin karácsonyi zenelista nélkül, így aztán összeválogattam egy nagy csokorra valót, amit az egész karácsonyi időszakban pörgethetsz. Vannak rajta nagy klasszikusok, de a lista vége felé kicsit másfelé is fogunk kacsintgatni. Bízom benne, hogy örömöd leled majd ezekben a dalokban! :)
Jó szórakozást!



Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!






„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig.

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.




Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Bloggereink csak magyarországi címre postáznak.)


Mi a kedvenc karácsonyi dalod címe?

a Rafflecopter giveaway



BLOGTURNÉ KLUB

12/01   Kelly és Lupi olvas - Karácsonyi vásárok
12/02   Booktastic Boglinc - Playlist
12/03   Dreamworld - Programajánló
12/04   Betonka szerint a világ… - Karácsonyi könyvek
12/05   Veronika's Reader Feeder - Babaróka karácsonya
12/06   Csak olvass! - Karácsonyi történet
12/07   Olvasónapló - Képeslapok
12/08   Fanni’s Library - Szívmelengető könyvek
12/09   Spirit Bliss Sárga könyves út - Rajzok és fanartok
12/10   Olvasónapló - Filmajánló
12/11   Utószó - Sütemény recept
12/12   Readinspo - Booktag
12/13   Csak olvass! - Könyvjelzők
12/14   Könyvvilág - Booktag
12/15   Könyv és más - Társasjáték ajánló
12/16   Kelly & Lupi olvas - Puzzle-k
12/17   Könyvvilág - Történet
12/18   Csak olvass! - Last minute ajándéktippek
12/19   Veronika’s Reader Feeder - Ünnepi DIY
12/20   Függővég
12/21   Hagyjatok! Olvasok! - Harry Potter fanfic
12/22   Szaffi polca - Mézeskalács
12/23   Dreamworld - Történet
12/24   Közös karácsonyi meglepetés


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése